Giliöarna

Hej! Nu har vi varit på Gili i snart en vecka, och här är underbart. 

Resan tog 26 timmar från El Nido, men gick förhållandesvis smidigt ändå. När vi väl kom fram checkade vi in på vårt första boende, Bagaz Cottage, som var fint. Förutom att det låg döda kackelackor under vår säng. Och det var ganska dyrt. Så dagen därpå hittade vi ett nytt boende som heter Rumah Purnama, som ärvar suverränt. Så här slog vi till med 7 nätter direkt och trivs jättebra. Vi lyckade med lite tur pricka in lågsäsongen, så vi kunde pruta ner boendet väldigt billigt. Och då får man tillochmed gratis frukost. 

Gilliöarna är tre öar som ligger en timmes båtfärd från Bali. De heter Gili Trawangan, Gili Meno och Gili Air, och vi bor på den förstnämda lite populärare ön. Här finns inga fordon, utan här är det  cykel eller häst och vagn som gäller. Så ön är väldigt lugn, mysig och har en härlig atmosfär. Och något att säga är även att det är sjukt varmt här. Nog det varmaste stället vi hittils varit på den här resan. Och solen tar något djävulskt. En dag kunde vi knappt ligga i solen för att man började svettas innan ens vattnet torkat efter man badat, haha.

 Är oftast toppenväder utan ett moln på himmelen, förutom vid några eftermiddagar då moln och regn kommit in från fastlandet. Är i slutet av regnperioden här nere nämligen. Annars om dagarna har vi bara tagit det lugnt i solen, badat, cyklat runt ön och ätit god mat på de mysiga restaurangerna som finns här. Även träffat min vän Clara från jobbet i Göteborg hennes vän Rebecca. 

 
Man ska tydligen kunna hitta sköldpaddor när man snorklar här nere. Så imorgon ska jag ut på sköldpaddsjakt! 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback