Kuala Lumpur

Hej! Vi är i Kuala Lumpur, Malaysias huvudstad. Helt sjukt vad häftig och bra stad det är! 

Saxxar en sammanfattning från våra två första dagar av Rebecca.

"Hej! Vi har tagit oss till KUALA LUMPUR!!! Kom igår med bussen och lyckades efter mycket om och men hitta vårt hotell. Borde verkligen skaffa oss en karta... 


Vårt hotell ligger mitt i smeten, dock en bakgata bort, så vi bor väldigt bra. Dock är väll rummet inte riktigt värt pengarna, men det kostar ju att bo i en storstad, och det är guld värt att ha gångavstånd till det mesta.
Igår gick vi mest och kollade in "området", gick in i två riktigt stora köpcentrum (dom är stooooora här nere!), handlade lite småsaker, samt åt. Blev Subway... Räddaren i nöden. 

 

Hittills så gillar vi KL (som malaysier säger) riktigt bra. Skitnice shopping (vilket egentligen är mycket tråkigt när man är en fattig backpacker) samt en väldigt fin & städad stad. Stor skillnad från Bangkok. Här nere går det även att andas, något som är svårt i Bangkok pga alla avgaser! 

 

Idag har vi umgåtts med Niklas, Annie och Emil hela dagen. Paret vi träffade på bussen till Koh Lanta. Hela förmiddagen samt eftermiddagen spenderades i Pavilion, ett megastort köpcentrum. 7 våningar med 450 butiker. (räknat med restauranger tror jag) Två plan är dock Gucci, Prada & Chanel, så där är det ingen mening att man ens går in.

 

På kvällen var vi i ett annat köpcentrum, ett 8 vångar stort elektronik-köpcentrum. Här är Jens är som ett barn på julafton... Sladdar, teknikprylar, hörlurar, datorer, laddare, kameror & minneskort till en förbannelse! Vet knappt vad hälften är, men Jens tycker det är skitkul och fingrar på allt. (värt att tillägga är att vi gick där 3 timmar igårkväll). 


Vi hittade en ny sladd till mobilen, en 3 meter lång! Skitnice verkligen. Kostade 20 sek och fungerar faktiskt. Var även tvungen att köpa en adapter (!) Första landet som våra uttag inte fungerar..

 
Vi har även hunnit med en sväng till China Town, vilket inte alls var något att ha.. Verkligen skit.Avslutade kvällen med hamburgare, innan vi sa hejdå till Niklas & Annie som flyger tillbax till Thailand imorgon, och följer vårt tips om att åka till Koh Chang"
----------------

Idag har vi gått runt lite mer i köpcentrumen som ligger i krokarna och Rebecca har handlat lite kläder och ett par nya hörlurar på teknikshoppingcentret (favoriten). Finns verkligen hur mycket som helst att köpa här, affärer och marknader överallt. Trist för mig är dock att majoriteten av affärerna har så små storlekar så det är svårt att hitta något som passar, så Rebecca har det allt lite lättare.

Och ikväll besökte vi Petronas Twin Towers, som var skithäftiga! De var världens största byggnader när de byggdes och är helt gigantiska. Nederst i tornen finns även ett storst köpcentrum som heter KLCC där vi knallade runt i några timmar. Käkade Tacos och hittade mig en snygg tröja som jag köpte! 

Att åka hit rekommenderas verkligen! Känns lite som sydostasiens svar på New York. 

 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback