El Nido & Islandhopping II

Uppe med tuppen andra dagen för lite mer Islandhopping och Tour C! 

Vi fick samma superbåt som i gårdagen och första destionation var hidden beach. En liten strand som låg gömd bakom stora klippor, och där fanns en liten långgrund strand med fint turkost vatten. Oerhört läckert! 
Andra platsen vi begav oss till var en ö som heter matinloc med ett litet tempel. Mysigt ställe! Folk är ju kristna här, så kändes lite ovant att inte se ett kors för en gång skull. 

När vi vandrat runt där en stund blev det dags för lunch, så vi åkte till en ö som heter Tapuitan och lade ankar. Här bjöds vi på nästan samma sak som igår, men med grillad kyckling istället för grillspett. Även detta supergott. Och nu enligt mig höjdpunkten på hela islandhoppingen - secret beach. 

Vi lade till med båten utanför en stor klippbrant och hoppade i vattnet. I klippväggen såg man ett litet hål som man simmade igenom och när man kommit igenom uppenbarade sig en strand och ett jättegrunt litet korallrev. 
Så vi flöt runt och snorklade 30 centimeter över alla fiskar i kristallklart vatten. Helt fantastiskt! Aldrig sett något liknande. 

När vi upplevt denna härligheten en stund begav vi oss till Helicopter Island. Ett av ställena Robinson spelats in. Det var en fin strand som vi spenderade någon timme på innan vi åkte hem. På kvällen gick vi ut och åt lite gott samt bokade flygresor från Bali till Bangkok i slutet av mars, så det är fixat. Och för att sammanfatta El Nido, ölivet och Filippinerna säger jag bara herrejävlar vad fint och bra det var. Lätt en av höjdpunkterna på resan! 

Nu sitter vi på flygplatsen i Manila, Filippinernas huvudstad, och väntar på vårt flyg som ska ta oss till Bali. Klockan är nu 01.30 på natten och det är dags att checka in. Flyget lyfter 04.00 och när vi väl kommit fram ska vi försöka ta oss till Giliöarna. 


 
 
 
 
Hidden beach
Matinloc Island
Hålet in till Secret beach
Helicopter Island
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback