Ho chi minh

Har nu lämnat Nha thrang bakom oss och anlänt till Ho chi Minh, eller Saigon som det också heter, där vi bor på ett supermysigt hotell som heter Aries hotel. Det ligger mitt i centrum, men ändå på en bakgata så det är tyst och lugnt. 

Saigon är Vietnams största stad, och lite mer modernt än resten av landet. Och vi.. gillar det. 
Då Hanoi var en oerhörd besvikelse så överraskades vi istället av Saigon som har lite mer av allt. Roligare sevärdheter, bättre mat och en bättre marknad. 

Gårdagen spenderades med att besöka War remnants museum, som är ett musem som återspeglar vietnamkriget med massvis av dokumentationer i form av bilder, historier, texter, vapen och fordon från kriget. Oerhört intressant, men också väldigt hemskt. Helt sjukt hur amerikanerna betedde sig. Är ändå ganska fantastiskt hur landet rest sig på bara 30år från att vara helt splittrat, till att vara hur det är idag. För vissa av städerna vi besökt på vår resa genom Vietnam var väldigt hårt drabbade. Exempelvis Hue, som vi var i härromveckan, var helt sönderbombat. 

Resten av dagen strosade vi bara runt, åt mat på ett känt shoppingcenter och kollade in staden. 

Idag besökte vi Ben Thanh, den kända marknaden i stan, och handlat lite julklappar! Lyckades tillochmed göra en vietnames butter när jag prutade ner en sak aldelles för mycket. Men det kunde han allt ha, för gud vad otrevligt han var. Faktiskt otrevligast hittils, och det är faktiskt en oerhörd bedrift här nere! Ikväll besökte vi även ett café som heter NyDC. Och jösses vad goda deserter de hade. Rekommenderas!

Imorgon har vi ställt klockan på 07.00, då vi ska upp på en guidad tur till Chu chi tunnlarna. Ska bli oerhört intressant :)


 
Snart är det jul
Bästa menyn jag sett
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback