Koh rong

Nu har vi lämnat allt vad fastland heter bakom oss, och istället begett oss till en liten ö som ligger vid Kambodjas kust - Koh Rong. 

Vi tog en buss från Siem Reap till Sihanoukville, en stad vid kusten, som till slut tog oss 15 timmar att nå. Usch och tvi. Men allt gick bra! Väl i Sihanoukville checkade vi in på ett enkelt guesthouse och sov några timmar för att morgonen därpå bege oss ut till färjan som skulle ta oss till ön. 

Båtresan gick smidigt och efter två timmar anlände vi på Koh rong. Något vi däremot inte visste var att vi hade hamnat i paradiset. För jösses vilken vacker ö det är! En helt oetablerad och orörd ö med några fåtal gästhus och lokala restauranger vid strandkanten. Annars finns här bara djungel och stränder, bl.a Long beach som är en 7kilometers lång strand som blivit korad som en av världens finaste stränder. Och med all anledning. 

Iallafall så var i princip alla ställen att bo fulla när vi kom till ön, så vi checkade in på ett lokalägt guesthouse. Dock kom det in en råtta i rummet som höll oss vakna halva natten, och som bajsade i Rebeccas väska, haha. Måste vara en första gång för allt, eller hur? 

Där trivdes vi inte så värst bra - såklart. Så det första vi gjorde när vi vaknade vara att byta guesthouse till ett som heter White Rose, och här stormtrivs vi. Fina rum, mysig balkong och allmänt skön atmosfär. Enda nackdelen är väl att elen går lite som den vill, men vad kan man begära när allt drivs av generatorer?

Vi stötte på även på en dansk som heter Magnus som vi begav oss till Long Beach med. Och för att komma dit var vi tvungen att ta oss igenom djungeln och ner på andra sidan av ön. Men gud vad värt mödan det var. Så jäkla fint. Spenderade dagen här med sol & bad ända till solnedgången, då vi tog en båt som tog oss tillbaka till andra sidan där vi bodde. Dagen avslutadas med att äta en redigt smaskig hamburgare. 
 
Träffade även på ett par från Holland, Frank och Manouk, som vi har ätit med två gånger. Supertrevliga!  
Åt bl.a BBQ vid restaurangen Coco's. Gott som bara den. 

Igår så begav vi oss genom djungeln ytterliggare en gång, fast till östra sidan. Där träffade vi en hund som av någon anledning guidade oss i mitten av ingenstans. Tack hunden! Och när vi kom fram så kunde vi knappt tro våra ögon. Här var det nästan ännu finare! Och det bästa av allt var att här knappt fanns något folk. 
 
Denna ön måste upplevas med egna ögon. Så åk hit! 
 
 
 
 
 
 
 










 
 
 
 




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback